Friday, August 15, 2008

Demonstrasi Aman

salam...

kan skrg ni kan tgh heboh psl demonstrasi yg pelajar2 UiTM bt...so, UiTM Sarawak ni pun xketinggalan nk bt gak!dorg tampal notis nk bt ari ni, kol 11...smue yg nk join kne pkai bju itam...kne berkumpul kat youth floor...kebetulan je ari ni mmg aku plan nk pkai bju kurung itam...kebetulan okk...xb'niat lgsg nk ikut...hehe

pastu pg td ktorg dtg keje, kol11 ktorg dh kuar lunch...alasan die ktorg nk tgk demonstrasi tuh...tp sbnrnye, aku nk blk blik...nk tdo...haha...tdo lg best...tp td ktorg g la jenguk gak kat youth floor...xde la rmai org sgt pun...mayb sbb die tampal notis lmbt...mlm smlm br tampal notis...

ktorg tgk dr jauh je...mls nk ikut...mls nk ikut demonstrasi aman ni xb'mkne ktorg sokong non bumi msuk UiTM, tp wrong time la dorg bt...tgh2 ari...dh la pns...huhu...dorg siap nyani lgu UiTM lg...hehe...tgh2 ktorg tgk dr jauh, tetibe ade sorg ni jerit kat ktorg rmai2 yg tgk dr jauh tuh...lbh kurg cmni la die ckp...

"korg yg berdiri je kat sane tuh bermkne korg sokong non bumi msuk UiTM...korg xsyg Melayu...klu syg, meh la join demonstrasi aman ni..."

aku dr jauh dh ckp ngan syant..."jom blah"...aku xsuke org jerit kuat2 cmtuh...ape?die ingat ktorg ni ape?nape plak nk pkse2 ktorg ikut?lgpun k'jaan dh ckp, dorg xkan bukak kuota tuh utk non bumi...aku bkn ape, mmg UiTM ni je tmpt utk org2 bumiputra...nape Kha*** tuh nk cdgkan nk bukak kuota kat org bkn non bumi plak?lgpun rmai je graduan2 UiTM ni berjaya...bknnye graduan UiTM ni xberkualiti pun...huhu...

aku msg bpk, die pun xbg aku ikut demonstrasi tuh...hehe...ye bpk, anakmu ini m'dgr kate...haha...last2 korg tau x ape yg ktorg bt?oleh sbb rmai gak kwn2 aku yg pkai bju itam, ktorg pun ddk kat youth floor tuh amek2 gmbr je...haha...

~ni la antara org2 nyer~

~siap org HEP & HEA pun trun...media pun ade~

~dorg dh nk berarak g unit sukan~
~ktorg yg sengal~

~buat gaye poyo~

~konon ayu~

~candid~

2 comments:

A S f a r i n a said...

demonstrasi tu, aman ataw tidak, akan continue bagi gambaran buruk orang luar terhadap student UiTM yang reputasi kite ni pun tak seberapa gah la kan...

akak x setuju la dengan orang2 yang jerit kat tirah tu, banyak lagi cara kite nak tunjuk kite syg uitm ni, spt rajin2 pegi kelas n buktikan kat orang luar kite pun mampu setanding diorg...kite bwat demo2 ni, nnt orang non-bumi akan pandang kite bodoh je...dah la kite jadi puppet politik...time demo kt shah alam hr tu, akak dgr ade bdk2 pegi boo kat chinese yg lalu tepi diorg...ade ke patut?...

and then, non-bumis ni senang je balas dendam kat kite...nnt time kite nak carik keje nnt, diorg buleh reject je...

so ape2 pun...UiTM tetap di hatiku kan....

trah said...

btl 2 akak ckp...sy xbrape sokong...bt pe nk demonstrasi2 ni kan...kt rilex je dh la...hehe...xbaik dorg boo kat org2 chinese tuh...bkn dorg berslh pun...org yg ckp tuh berslh...hehe